Fargerik wok med svin og byggryn

En wok i regnbuens farger, med frisk smak av ananas og ingefær. En herlig smakskombinasjon.

Fargerik wok med svin og byggryn

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 378 kcal
Karbohydrater 40 g
Proteiner 29 g
Fett 9 g
- hvorav mettet fett 1,4 g
- enumettet fett 4,4 g
- flerumettet fett 2,6 g
Kostfiber 7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bruker du byggryn bør disse bløtlegges dagen for og kokes 20–30 min. Bruker du byggris følger du anvisningen på pakken.

Skjær svinekjøttet i passe store biter.

Varm opp halvparten av oljen i en wokpanne eller jerngryte. Tilsett de kokte byggrynene og stek dem under omrøring på høy varme i ca. 2 min. Ha dem over i en bolle.

Varm resten av oljen i pannen/gryten. Stek kjøttet 2–3 min. for du tilsetter løk, hvitløk, paprika, sukkerterter, squash, ananas, chili og ingefær. Stek dette over god varme i ca. 4 min.

Bland i byggryn og la dem bli gjennomvarme. Smak til med soyasaus og østerssaus eller kyllingfond + vann.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

4 dl byggryn* eller 3–4 boil-in-bag byggris
400 g svinekjøtt
1 løk i båter
1 fedd hvitløk, presset
1 gul paprika, strimlet
1 rød paprika, strimlet
50 g sukkererter
½ squash, strimlet
½ fersk ananas (ca. 150 g)
½ ts rød chili, finhakket (eller krydder)
1 ts fersk ingefær, finhakket (eller krydder)
2 ss soyasaus
1 dl østerssaus eller 1 ts kyllingfond og 0,5 dl vann (ev. buljong)
2 ss rapsolje

 

* Byggryn er en undervurdert kornsort som inneholder mye vannløselige fiber, som er bra for
fordøyelsen. I tillegg inneholder det mye B-vitaminer og jern. Kornet har dårlig bakeevne, men er
bl.a. god å bruke i stedet for ris, poteter og i salater (brodogkorn.no). Byggris er forkokte byggryn.