Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Med rispapir kan du lage utallige varianter ferske vårruller. Denne varianten er fylt med masse grønnsaker og strimlet ytrefilet av svin.  

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 225 kcal/ 83 kcal
Karbohydrater 18 g/ 7 g
Proteiner 27 g/ 10 g
Fett 4,5 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,3 g
- enumettet fett 2 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,4 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kutt alle grønnsakene og ha klart. For å få tynne skiver med gulrot kan du bruke en potetskreller.

Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler.

Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt. Legg det myke rispapiret over på en fuktet fjel.

Legg på kjøtt og grønnsaker.

Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.

Server vårrullene med woksausen som en dipp.

Tips! Ønsker du en glutenfri eller laktosefri rett? De fleste hoinsinsauser kjøpt på butikk inneholder gluten. Se på pakningen om den inneholder gluten, eller lag hoisinsausen selv. Rispapir skal være naturlig glutenfri, men sjekk pakningen for sikkerhets skyld. Sjekk også etter innhold av laktose (melk) i hoisinsausen hvis retten skal være laktosefri.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g ytrefilet av svin
½ ts peppermiks (ev. vanlig pepper)
½-1 ts salt
1 ss olje til steking
2 stk gulrot i tynne staver
½ stk agurk i tynne skiver
8 stk grønn frisk asparges delt på langs
8 stk salatblad
1 stk paprika i strimler
8 stk rispapir

Hoisinsaus til dipp, gjerne hjemmelaget.