Ferske vårruller

Med rispapir kan du lage utallige varianter ferske vårruller. Denne varianten er fylt med masse grønnsaker og strimlet ytrefilet av svin.

Ferske vårruller

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 252 kcal / 84 kcal
Karbohydrater 24 g / 8 g
Proteiner 27 g / 9 g
Fett 4,5 g / 1,5 g
- hvorav mettet fett 1 g / 0,5 g
- enumettet fett 2,5 g / 1 g
- flerumettet fett 0,5 g / 0,2 g
Kostfiber 3 g / 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kutt alle grønnsakene og legg de i forskjellige skåler. Du kan bruke en ostehøvel for å få grønnsakene tynne. Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt. Hvis du ønsker å lage vårrullene klare kan du legge det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg så på kjøtt og grønnsaker.

Du kan også ha grønnsakene og kjøttet i skåler på bordet, så kan man fylle vårrullene med de grønnsakene man ønsker. Da er det lurt å ha fatet på lunkent vann mindt på bordet.

Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.

Server vårrullene med woksausen som en dipp eller inni. Hosin-sausen kan inneholde gluten, men for å gjøre retten glutenfri kan man servere med flere sauser. 

Tips! Det kan serveres med de grønnsakene du liker best, og det er også godt med salmalaks i vårrullene.

Oppskrift og bilde et hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g ytrefilet av svin
½ ts peppermiks (eventuelt vanlig pepper)
1 ts salt
1 ss olje til steking
2 stk gulrot i tynne staver
½ stk agurk i tynne skiver
8 stk grønn frisk asparges delt på langs
8 stk salatblad , raddisio rosso
1 stk paprika i strimler
8 stk rispapir
2 poser ferdig woksaus , hoisin