Fiskegryte med limetouch

Lime, som er sitronens lillebror, setter et herlig søtsyrlig touch på denne fiskegryten. Retten passer perfekt når du skal servere noe godt til gjestene dine, men kan også være et fargerikt innslag i form av en hverdagsmiddag.

Fiskegryte med limetouch

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 510 kcal
Karbohydrater 14 g
Proteiner 36 g
Fett 34 g
- hvorav mettet fett 10 g
- enumettet fett 10 g
- flerumettet fett 6 g
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.

Tilsett vann, fiskefond og limesaft. Kok opp og visp inn matyoghurt.

Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.

Vend inn fisk og tomater, og trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.

Server med kokte eller ovnsbakte rotgrønnsaker, brød eller kokte poteter.

Næringsberegningene inkluderer ikke tilbehør.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

300 g laksefilet i terninger
4 stk finhakkede sjalottløk
½ stk finhakket rød chili
Saft og finrevet skall av 1 stk lime
1 ss margarin eller rapsolje
3 dl vann
2 dl matyoghurt
8 stk rød cherrytomat delt i to
2 ss fiskefond
1 ss maisstivelse (maizena) til jevning