Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en gryte, og fres gresskarbiter, ingefær, cumin og limeblader i et par minutter mens du rører jevnlig. Tilsett kraften, og kok opp.

Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter. Rør om av og til. Når gresskarbitene er kokt myke, kjører du stavmikseren oppi gryta til alt er en jevn, glatt puré.

Tilsett kokosmelken, varm opp og smak til med limesaft, salt og pepper.

Servér med et generøst dryss frisk koriander og limebåter ved siden av.

Variasjon:

Tilsett biter av kylling eller scampi. Strimlede gulrøtter og tynne skiver av vårløk smaker godt til. Hvis du liker "hot", kan du tilsette chilipulver eller chilisaus til du får ønsket effekt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

3 personer

Ca 500 gram gresskar (flaskegresskar eller hokkaido), i store biter.
1 liten "tommel" ingefær, finhakket
2 ss hvitløksolje
2 ts malt cumin
2 ts limeblader
5 dl kraft (grønnsak, kylling)
2 bokser á 250 ml kokosmelk
Saften av ½ lime
Salt og pepper
Frisk koriander til pynt
Limebåter til servering

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 437 kcal/ 84 kcal
Karbohydrater 6 g/ 1 g
Proteiner 5,5 g/ 1 g
Fett 42 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 32 g/ 6 g
- enumettet fett 6,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,2 g
Kostfiber 3,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei