Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk til sausen. Ha det over i en hurtigmikser sammen resten av ingrediensene. Kjør alt til en jevn saus.

Hell sausen over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.

Hell kokende vann over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.

Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.

Strø salt og pepper på biffene og grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen 

Ingredienser

4 personer

600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper

Bulgursalat:
1½ dl bulgur
2 dl vann
½ ts salt
½ stk agurk
1 stk rødløk
2 stk tomat
2 stk vårløk

Kald tomat- og aprikos saus:
1 stk løk
2 båt hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 stk rød chili
6 stk tørket aprikos
1 ts sitronpepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 446 kcal/ 90 kcal
Karbohydrater 35,5 g/ 7 g
Proteiner 40 g/ 8 g
Fett 14,5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 9 g/ 2 g
- flerumettet fett 1 g/ 0
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei