Grillet laks med agurksalat

Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!

Grillet laks med agurksalat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 762 kcal/ 150 kcal
Karbohydrater 29 g/ 5,5 g
Proteiner 51,5 g/ 10 g
Fett 47 g/ 9,5 g
- hvorav mettet fett 11,5 g/ 2 g
- enumettet fett 19 g/ 4 g
- flerumettet fett 12 g/ 2,5 g
Kostfiber 6,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål. Sett den til side mens du forbereder resten.

Skjær agurk i tynne skiver, bruk eventuelt en ostehøvel eller en mandolin til denne jobben. Ha agurkskivene i en skål.

Skyll hermetiske kikerter i kaldt vann og la vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk. Ha også i rødløk i tynne skiver og finhakkede urter. Smuldre over fetaost til slutt.

Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.

Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.

Hell dressingen over salaten rett før servering og bland godt.

Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til.

Tips: Retten blir laktosefri om du bruker laktosefri fetaost og eventuelt laktosefri rømme

NB: Næringsberegningen er gjort uten potet og rømme. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset diabetesforbundet. Foto: Mari Svenningsen. 

Ingredienser

750 g laksefilet

Glaze:
Saft av 1 stk lime
3 ss flytende honning (evt fibersirup clear)
1 ss rapsolje
1 ts salt
½ ts pepper

Agurksalat:
2 stk agurk
1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
½ stk rødløk
¼ potte finhakket frisk dill
2 ss finhakket bladpersille
100 g fetaost

Dressing:
½ dl olivenolje
saft av 1 stk lime
1 ss brunt sukker
½ ts grovt chilikrydder
½ ts salt
¼ ts pepper