Fremgangsmåte

Skrell rødbetene. Skjær rødbetene i tynne skiver med en kniv eller ostehøvel. Legges i hvitvinseddik i 30 minutter.

Skrell appelsinen, skjær i skiver og derdel den og marinerte rødbeter på fire tallerkener. 

Grill eller stek laksen i panne i ca 3 min på hver side. 

Server laksen med salaten og topp med salvieolje, eller server denne ved siden av.

Inspirert av oppskrift fra Spar sitt oppskriftshefte "Sommermat til hverdag og fest"

Ingredienser

4 personer

4 laksefileter a 125 g per stk
4 rå rødbeter
2 dl hvitvinseddik
2 appelsiner

Salvieolje
Saft fra 1 sitron
Sitronskallet fra 1/4 sitron
1 neve frisk salvie
4 ss olivenolje
Flaksalt etter smak

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 425 kcal
Karbohydrater 15 g
Proteiner 27 g
Fett 28 g
- hvorav mettet fett 4 g
- enumettet fett 14 g
- flerumettet fett 4 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei