Grillet makrell

Makrell er kanskje ikke det vanligste fiskeslaget å tilberede til middag. Men makrell er et av de mest miljøvennlige valgene fra fiskedisken og inneholder mye av det sunne fettet. Hvorfor ikke prøve noe nytt denne uka, enten hjemme eller på båltur?

Grillet makrell

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 586 kcal/ 145 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2,5 g
Proteiner 34 g/ 8,5 g
Fett 44 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 9 g/ 2 g
- enumettet fett 16 g/ 4 g
- flerumettet fett 13 g/ 3 g
Kostfiber 3,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

  • Kutt fisk og grønnsaker i biter. Jo mindre biter, jo raskere går grillingen. 
  • På bål: Smør litt olje på aluminiumsfolie og legg på fisk og grønnsaker. Pakk godt inn og legg i bålet. 
    I stekeovn: Smør en ildfastform og legg i fisk og grønnsaker. Stekes i 15-20 minutter på 200 ⁰C.
  • Krydre med salt og pepper, eventuelt med annet krydder etter eget ønske. 

Tips! Bytt ut eller legg til dine favorittgrønnsaker i retten. Kan gjerne serveres med litt kesam eller pesto til topping. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra turmat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Lena Lundal

Ingredienser

4 fileter fersk makrell (à ca 175 g per stk)
1 stk rødløk
2 stk vårløk
4 stk gulrøtter 
1 brokkoli
2 fedd hvitløk
En liten bunt sitron timian
Bitte litt honning (kan sløyfes) 
Smak til med salt og pepper 

Litt olje til steking
Aluminiumsfolie