Fremgangsmåte

Dryss salt over ørreten og la det trekke i 10-15 minutter.
Skyll saltet av fisken, tørk lett med et tørkepapir og skjær i porsjonsstykker.
Pensle ørretstykkene med olivenolje og dryss over pepper.
Grill i 3-4 minutter på hver side.

Avokadosalsa
Skjær avokadokjøttet og tomat i små terninger, og finhakk rødløk, hvitløk og chili.
Riv skallet og press saften av lime.
Bland alt sammen, tilsett olivenolje, og smak til med salt og pepper.
La stå i kjøleskap frem til servering.

Tilbehør
Kok linser etter anvisning på pakken.
Sil av kokevannet og rør inn olivenolje.
Finhakk persille og basilikum, press saften av sitron, og det vend inn med linsene.
Krydre med salt og pepper, og la det trekke under lokk frem til servering.
Server nygrillet ørret med avokadosalsa og lune linser.

Tips: Ørreten kan også stekes i en grillpanne.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbunet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

700 g ørretfilet, uten skinn og bein
1 ss salt, grovt
1 ss olivenolje
1 ts pepper

Avokadosalsa
1 stk avokado
1 stk tomat
1 stk rødløk
1 fedd hvitløk
½ stk chili, rød
1 stk lime
1 ss olivenolje
Salt og pepper

Tilbehør
300 g linser, røde
1 ss olivenolje
4 ss persille, frisk
2 ss basilikum, frisk
1 stk sitron
1 ts salt
½ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 609 kcal/ 172 kcal
Karbohydrater 24 g/ 7 g
Proteiner 47 g/ 13 g
Fett 33 g/ 9,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 17 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 16,5 g/ 2 g
Kostfiber 9 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei