Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene og miks med stavmikser eller blender.

Stek svinefileten i litt smør og olje til den har fått farge på alle sider.
Lag ett langt snitt langsetter fileten og fyll med persillepestoen.
Surr sammen fileten med hyssing. Stekes i ovnen i ca 20 min på 200 grader. La steken hvile i 15 minutter før servering.

Mens steken er i ovnen lager du byggotto.
Surr løk og hvitløk mykt i margarin. Tilsett byggryn og rør i ca 1 min.
Tilsett kraften, 1 dl om gangen. La kraften koke inn mellom hver gang, helt til grynene er myke. Det tar ca 30 min.

I stedet for byggryn kan du også bruke byggris. Byggris krever kortere koketid.

Næringsberegningene er gjort med olivenolje.

Ingredienser

4 personer

Ca. 700 g svinefilet

Persillepesto

75 g bladpersille
3 ss olivenolje/rapsolje
1 fedd hvitløk
1 dl ristede nøtter (mandler og valnøtter)
Salt
Pepper

Byggotto

1 l kyllingkraft
25 g margarin
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
4 dl byggryn
1, 5 dl revet lettost

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 693 kcal/ 194 kcal
Karbohydrater 56 g/ 15,5 g
Proteiner 53,5 g/ 15 g
Fett 26 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 12 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 5 g/ 1,5 g
Kostfiber 12 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja