Grønnsakspagetti

Har du riktig redskap, er det lett å lage spagetti av grønnsker. Søtpotet, squash, agurk og gulrot er fine å bruke. Strimlene skal bare varmes et øyeblikk, så det er raskt å lage.

Grønnsakspagetti

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 140 kcal/ 112 kcal
Karbohydrater 8 g/ 6 g
Proteiner 6,5 g/ 5 g
Fett 9 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 2,5 g
- enumettet fett 4 g/ 3 g
- flerumettet fett 2 g/ 1,5 g
Kostfiber 2 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær squash og søtpotet i tynne strimler. Bruk et egnet redskap som spiralizer eller et annet jern som lager strimler. Du kan også bruke en ostehøvel og skjære skivene i strimler.

Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne.

Bland grønnsakspagettien med en smakfull saus og server retten rykende varm med et dryss revet parmesan.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt -  Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

2 ss solsikkeolje eller rapsolje
1 stk skrelt søtpotet (ca.150 g)
1 stk grønn squash
50 g revet parmesan