Gulasjsuppe

Denne suppa er rask å sette i gang, og så lager den seg selv i ovnen mens du gjør noe annet. Belønningen for en smule planlegging og tålmodighet er kjøtt som smelter på tungen, og smaker som er perfekt kokt sammen.

Gulasjsuppe

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 291 kcal/ 47 kcal
Karbohydrater 11 g/ 2 g
Proteiner 30 g/ 5 g
Fett 11 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 5 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,2 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 grader. Brun kjøttet i hvitløksolje og smør i en gryte.

Tilsett tomater, tomatpuré, rødvin og kraft og la småkoke i 10 minutter.

Tilsett gulrøtter, sellerirot, laurbærblader og pepper (noen runder med kverna). La det koke opp, og sett inn i ovnen med lokk på.

Nå lager suppa seg selv. La den stå i 2 timer. Smak til med salt, pepper, sukker og eplecidereddik, og servér med hakket bladpersille.

NB! Tidsforbruk er aktiv tid.

Variasjon:
Bytt ut gulrot og sellerirot med pastinakk og søtpotet. En klatt creme fraiche til servering gir en ny vri. Variér med friske urter som basilikum, timian og koriander, og tilsett gjerne chili hvis du liker sterk mat.

Tips! Smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Det kan derfor være fornuftig å høre med den det gjelder. Tåles smør kan retten anses som laktosefri.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

500 gram kjøtt av storfe eller vilt, skåret i terninger
1 ss hvitløksolje
1 ss smør eller margarin
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1 liter oksekraft
3 gulrøtter, i terninger
¼ sellerirot, i terninger
2 laurbærblader
Salt og pepper
1 ss eplecidereddik
Bladpersille til servering