Helstekt indrefilet med ratatouille

Svin indrefilet er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er mager. Ratatouille er et klassisk tilbehør fra Frankrike. Den består av masse smakfulle, deilige grønnsaker. Godt for både kropp og sjel.

Helstekt indrefilet med ratatouille

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 281 kcal
Karbohydrater 22 g
Proteiner 25 g
Fett 10 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 5 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.

Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.

Stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C, da er de medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med potet.

Næringsberegningen inkluderer 400 g potet.

Næringsberegning uten potet er: 208 kcal, 6,5 g karbohydrater, 22,8 g protein, 9,4 g fett (hvorav 1,7 g mettet fett, 4,9 g enumettet fett, 2,2 g flerumettet fett), 3,2 g kostfiber.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

Ca. 400 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss rapsolje
2 ss hakket bladpersille eller salvie

Ratatouille

1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk grønn squash
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
4 stk tomat
1 ts salt
½ ts pepper