Hjemmelagde fiskekaker

Fiskekaker er overraskende lett å lage, og smaker fortreffelig! Disse fiskekakene har smak av friske urter, noe som gjør det lille ekstra.

Hjemmelagde fiskekaker

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 224 kcal
Karbohydrater 6 g
Proteiner 34 g
Fett 7 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 1,4 g
- flerumettet fett 2,6 g
Kostfiber 0,3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær fisken i biter og ha den i en kjøkkenmaskin sammen med salt. Kjør maskinen i noen sekunder til alt er blandet og rør inn melk, litt om gangen.

Til slutt tilsettes potetmel. Tilsett løk, hvitløk, gressløk og pepper. Bland dette godt inn i farsen.

Lag passe store fiskekaker med en skje dyppet i kaldt vann. Trykk dem litt flate. Varm flytende margarin i en stekepanne. La den bli godt varm og stek fiksekakene pent brune på begge sider.

Tips! Serveres med poteter og grønnsaker eller grovt brød og salat.

Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

700 g hvit fisk, uten skinn og bein (NB! Fisken må være kald)
1 ts salt
2 dl lettmelk
1 ss potetmel
½ løk, finhakket
2 ss gressløk eller persille, finhakket
½ ts pepper
2 ss flytende margarin
Ev. 1 fedd hvitløk, presset