Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk myk og blank i oljen. Tilsett tomater, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett hakket basilikum.

Mos suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser og smak til med salt og pepper.

Kok fullkornpastaen etter anvisning på pakken og kok eggene til de er hardkokte (8-10 min). Ta pastaene og eggene med i bokser. 

En liten spiseskje med lett creme fraich på suppen ved servering smaker også nydelig. 

Tips! Fullkornspasta kan ersattes med bønner eller linser. Du vil da få en glutenfri suppe, og en suppe lavere på karbohydrater. Bruker du lett creme fraiche, vil ikke suppa være laktosefri. Du får en laktosefri suppe ved å erstatte lett creme fraiche med laktosefri lettrømme/matfløte eller laktosefri kesam. Bruker du laktosefri rømme/kesam er det viktig at suppa ikke koker opp, da vil rømma skille seg.

Ingredienser

4 personer

1 stk. løk
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede hermetiske tomater
4 ss tomatpuré uten tilsatt salt
8 dl vann
1 stk. grønnsaksbuljongterning
½-1 ss sukker eller søtning (smak til)
½ potte frisk basilikum, ev. litt tørket basilikum
Salt og kvernet pepper

4 kokte egg
200 g fullkornpasta

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 181 kcal/ 62 kcal
Karbohydrater 9 g/ 3 g
Proteiner 9,5 g/ 3,5 g
Fett 11 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 6 g/ 2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei