Indisk curry med strimlet svinekjøtt

Indisk curry er en super hverdagsgryte. Karripasta, kokosmelk og ingefær gir varme fra Asia, og blandet med gulrot, sukkererter, kål og svinekjøtt har du en spennende, smaksrik rett.

Indisk curry med strimlet svinekjøtt

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 439 kcal
Karbohydrater 16 g
Proteiner 41 g
Fett 22 g
- hvorav mettet fett 13 g
- enumettet fett 5 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 8 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Varm margarin i en kjele. Når margarinen har sluttet å bruse, fres løk og ingefær til det er mykt og blankt. Ha i karripasta og fres i et minutt til. Tilsett kokosmelk og revet gulrot, kok opp.

Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir og ha det i gryten. Kok opp og senk varmen, og la gryten koke på svak varme i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.

Ha i kinakål og sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.

Bruk en liten kniv og rens sukkerertene ved å dra av strengen.

Smak til med fiskesaus, salt og pepper.

Server den indiske currygryten i dype skåler.

Tips! Ønsker du en laktosefri rett erstatter du margarin med olje.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet)

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin eller rapsolje til steking
2 stk løk i båter
60 g finhakket frisk ingefær
4 ss indisk karripasta
2 bokser lett kokosmelk (à 400 ml)
4 stk revet gulrot
400 g kinakål i strimler
20 stk sukkererter i strimler
4 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ts salt
½ ts pepper