Kalkun- og lakseflette

Prøv laks og kalkun i samme flette! Med wokkede grønnsaker og litt søt chilisaus blir det hele både sunt og godt!

Kalkun- og lakseflette

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 406 kcal
Karbohydrater 23 g
Proteiner 45 g
Fett 14 g
- hvorav mettet fett 2,5 g
- enumettet fett 6 g
- flerumettet fett 3,5 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten i 10 tynne strimler og laksefileten i 5 strimler. Pensle 5 kalkunstrimler med olje og rull dem i krydder.

Lag fletter med en laksestrimmel, en kalkunstrimmel og en kalkunstrimmel med krydder. Endene festes med en tannpirker.

Stek flettene forsiktig i panne med olje og stek videre i ovn på 160 °C i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse.

Del opp wokgrønnsakene og stek dem raskt. Dryss over salatnøttemix og flaksalt til slutt. 

Server kalkun- og laksefletten med med kokt ris, søt chilisaus og wokgrønnsaker.

Næringsberegningene inkluderer fullkornsris, men er beregnet uten søt chilisaus.

 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

1 stk kalkunfilet, ca.750 g
250 g laksefilet
2 ss rapsolje
6 ss frisk dill eller andre urter
1 stk rød chili
salt og pepper

Wokgrønnsaker

½ stk savoykål
18 stk grønn frisk asparges
1 stk rødløk
3 ss nøtte- og frøblanding til salater
1 ts flaksalt (flaksalt)

Tilbehør

600 g fullkornris