Fremgangsmåte
Brun skinkebiff i en varm stekepanne med margarin, 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Skru ned varmen og etterstek biffene i 4-5 minutter. Ta dem ut og la dem hvile på en tallerken.
Skyll og tørk stekepannen. Fres rød- og grønnkål i stekepannen sammen med litt olje til kålen er så vidt myk, ca. 2 minutter. Ha i purre, hell over rødvinseddik og smak til med salt og pepper.
Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Vend appelsinfileter inn i stekt kål rett før servering.
Anrett stekt kål på en tallerken, del skinkebiff i to og legg over på den varme kålsalaten. Dryss over hakkede hasselnøtter og server.
Tips! Oppskriften blir laktosefri ved å bruke laktosefri margarin eller olje. Mange med laktoseintoleranse tåler også vanlig margarin.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
4 stk skinkebiff (flatbiff av svin), à 150 g
2 ss margarin til steking
½ ts salt
½ ts kvernet pepper
1⁄4 stk finsnittet rødkål (ca. 400 g)
100 g grønnkål
1 ss olje til steking
½ stk finsnittet purreløk
2 ss rødvinseddik
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
1 stk appelsin
25 g hakkede hasselnøtter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 339 kcal/ 97 kcal |
| Karbohydrater | 9 g/ 2,5 g |
| Proteiner | 37 g/ 10,5 g |
| Fett | 16,5 g/ 4,5 g |
| - hvorav mettet fett | 3 g/ 1 g |
| - enumettet fett | 9 g/ 2,5 g |
| - flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
| Kostfiber | 5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: