Kikertgryte med oregano og tomat

Man skal ikke kimse av boksemat! Med et par bokser kikerter i skapet kan du i løpet av kort tid diske opp med denne retten som er full av smak. Knallgod som selvstendig rett sammen med godt brød til 2-3 personer, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk for fire.

Kikertgryte med oregano og tomat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 376 kcal/ 124 kcal
Karbohydrater 40 g/ 15 g
Proteiner 17,5 g/ 7,5 g
Fett 12 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 6 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 17,5 g/ 6 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hell kikertene i et dørslag og la dem renne godt av seg.

Skjær rødløk i tynne skiver, tomat i små biter og finhakk hvitløk. Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er blank og myk. Tilsett kikertene og stek dem i et par minutter.

Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i 5-6 minutter, til alt er gjennomvarmt.

Dryss over hakket persille og press over sitronsaft ved servering.

Gryta kan gjerne serveres med godt grovt brød. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

2 boks hermetiske kikerter
2 ss olivenolje
2 stk rødløk
4 stk tomat eller en boks hermetiske tomater
2 båt hvitløk
½ ts chiliflakes
1 ss tørket oregano
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss hakket frisk bladpersille
½ stk sitron