Kikertgryte med tomat

En god gryterett tiner opp både kropp og sjel. Her har vi laget en gryte med kikerter, sjalottløk, gulrøtter, poteter, squash og toppet den med hakket hvitløk. Håper den smaker.

Kikertgryte med tomat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 233 kcal/ 71 kcal
Karbohydrater 25 g/ 8 g
Proteiner 10 g/ 3 g
Fett 8 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,3 g
- enumettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 9,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skyll kikertene i vann før bruk.

Finhakk løk og hvitløk (ikke press hvitløken) og fres i olje i en kjeleuten at det tar farge.

Skrell og skjær gulrøtter og poteter i fine skiver og ha i kjelen.

Skjær tomat og squash i fine terninger og ha i kjelen sammen med laurbærblad og revet skall fra sitronen.

Varm opp og sett på lokk. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Hot Chocolate Media  

Ingredienser

400 g hermetiske kikerter
2 stk sjalottløk, hakket
1 båt hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
2 stk gulrot, skiver
1 stk grønn squash, terninger
2 stk potet, skiver
300 g tomat - hermetiske kan også brukes
1 stk laurbærblad
Revet skall av 1 stk sitron
Salt og pepper etter smak