Fremgangsmåte

Skjær fisken i store terninger og drypp saft av sitron over. Skjær gulrot i tynne skiver og kål i tynne strimler.

Surr naturris i rapsolje til den er blank, og tilsett gulrot og kål. La det surre i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Rør buljongterning ut i kokende vann, hell over risen og la alt småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Ha fisk og erter i suppen, tilsett revet ingefær, soyasaus og pepper, og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Smak til med salt.

Server suppen rykende varm med brød ved siden av.

Næringsberegningen inkluderer 4 skiver grovbrød (ca.35 gram per skive).

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

500 g torskefilet, uten skinn og bein
0,5 stk sitron
1 stk gulrot
0,25 stk hodekål
0,5 dl naturris
2 ss rapsolje
1 terning fiskebuljong
1 l vann
2 dl erter, fryst
2 ts ingefær, frisk
4 ss soyasaus
0,25 ts pepper, hvit
Salt

Tilbehør

Grovbrød

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 335 kcal/ 58 kcal
Karbohydrater 30 g/ 5,5 g
Proteiner 38 g/ 6 g
Fett 7 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,1 g
- enumettet fett 4 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 7,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei