Klar kyllingsuppe med gresskar og lime

Gresskar er en deilig grønnsak, og sammen med kyllingkjøtt blir dette en smakfull suppemiddag.

Klar kyllingsuppe med gresskar og lime

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 211 kcal
Karbohydrater 5 g
Proteiner 32 g
Fett 6 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 3 g
Kostfiber 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.

Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.

Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.

Tips! Hvis retten skal serveres en med glutenintoleranse kan det være fornuftig å sjekke at buljongen ikke inneholder gluten.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

500 g strimlet kyllingfilet
2 ss flytende margarin
1⁄2 stk hakket purre
3 båt finhakket hvitløk
600 g gresskar i terninger
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
2 ts tørket timian
Saften av 1⁄2 stk lime
1 ts salt
1⁄2 ts pepper