Fremgangsmåte
Varm hele krydder i en tørr stekepanne til de "popper" og knus dem deretter lett i en morter. Bland inn salt. Dryss krydderblandingen på et ark matpapir og rull kjøttet i blandingen.
Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne med olje/margarin, legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek kjøttet på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. Hvil kjøttet i minst 10 minutter før du skjærer i det.
Bland geitost, crème fraiche og estragon sammen til en dressing. La den stå en stund før servering for å trekke smak.
Ha rødløk i en bolle, hell over sitronsaft og la det stå i minst 30 minutter.
Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de får litt farge, sett pannen til side og dryss over litt salt.
Skrell asparges og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter avhengig av tykkelse. Ha dem over i isvann, det stopper kokeprosessen og bevarer den pene grønnfargen.
Ha hvitløk og spinat i en stekepanne med olje, vend forsiktig til spinaten faller sammen. Gjør dette i to omganger. Tilsett asparges delt i to, rødløk og valnøtter. Smak til med salt og pepper.
Skjær krydret svinefilet i skiver og server med varm spinatsalat og geitostkrem .
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Matprat.no
Ingredienser
4 personer
800 g ytrefilet av svin
2 ts spisskummenfrø
2 ts fennikelfrø
1 ts hel rosèpepper
2 ts anisfrø
1 ts salt
2 ss olje eller margarin til steking
Geitostkrem
1 boks geitost (à 125 g)
½ boks crème fraîche lett, 10 %
4 ss frisk estragon eller andre friske urter
Spinat- og nøttesalat
1 stk rødløk i ringer
Saft av 1 stk sitron
1 dl grovhakkede valnøttkjerner
1⁄4 ts salt
12 stk grønn frisk asparges
1 båt finhakket hvitløk
400 g frisk spinat
1 ss olje til steking
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 556 kcal/ 112 kcal |
Karbohydrater | 6 g/ 1,5 g |
Proteiner | 60 g/ 12 g |
Fett | 31 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 10 g/ 2 g |
- enumettet fett | 10 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 8,5 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: