Krydrede kyllingspyd med paprika

Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.

Krydrede kyllingspyd med paprika

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 185 kcal
Karbohydrater 1 g
Proteiner 24 g
Fett 9 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 5 g
- flerumettet fett 2,5 g
Kostfiber 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.

Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.

Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.

Tips! Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

400 g kyllingfilet
1 stk rød paprika, i terninger
3 ss tempero baiano (se under)
3 ss olje
4 stk grillspyd

Tempero baiano
2 ts grovkvernet pepper
2 ts tørket oregano
2 ts malt merian
2 ts tørket persille
2 ts spisskummenfrø
1 ts revet muskatnøtt
2 stk laurbærblad, i biter