Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.

Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.

Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.

Tips! Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

400 g kyllingfilet
1 stk rød paprika, i terninger
3 ss tempero baiano (se under)
3 ss olje
4 stk grillspyd

Tempero baiano
2 ts grovkvernet pepper
2 ts tørket oregano
2 ts malt merian
2 ts tørket persille
2 ts spisskummenfrø
1 ts revet muskatnøtt
2 stk laurbærblad, i biter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 208 kcal/ 139 kcal
Karbohydrater 3 g/ 2 g
Proteiner 24 g/ 16 g
Fett 10 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1 g
- enumettet fett 6,5 g/ 4 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 3 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei