Kylling- og grønnsakssuppe

Denne kyllingsuppen har mye smak og mange farger. Dette gjør suppen svært innbydende. 

Kylling- og grønnsakssuppe

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 280 kcal
Karbohydrater 8 g
Proteiner 40 g
Fett 6 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kok opp vann, buljongterninger eller kyllingfond, vin, karri, sitron, løk, hvitløk, gulrot og pepper i en kjele. Skjær kyllingen i remser, og legg dem i gryten. Du kan ev. steke dem lett i en panne med litt olje, salt og pepper først.

Tilsett paprika og blomkål, og la koke 2 min. Til slutt tilsetter du asparges, sukkererter og matfløte og lar dette koke 1–2 min.

Næringsberegningene er gjort med utgangspunkt i en rett med tørr hvitvin.

Tips! Dersom du foretrekker andre grønnsaker er det bare å bytte.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 l vann
2 hønsebuljongterninger eller 3 ss kyllingfond
2 dl tørr hvitvin eller 1–1. ts hvitvinseddik + 1 dl vann
1 ts karri
1 ss sitronsaft
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
2 gulrøtter i tynne skiver
Pepper
1 rød paprika, skive
100 g blomkål i små buketter
100 g fersk asparges i biter
100 g sukkererter
1 dl Vita hjertego’ matfløte
Ferske urter til pynt hvis ønskelig