Kylling med søtpotet og grønnkål

Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag. Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.

Kylling med søtpotet og grønnkål

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 372 kcal/ 116 kcal
Karbohydrater 8,5 g/ 2,5 g
Proteiner 49 g/ 15 g
Fett 14,5 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 8,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Tørk kyllingbitene med litt tørkepapir og la dem ligge og temperere seg mens du forbereder resten av ingrediensene.

Skrell søtpoteten og skjær den i grove biter. Vask grønnkål og skjær vekk det groveste av stilken. Grovhakk hvitløk.

Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form eller langpanne. Legg kyllingbiter, søtpotet, grønnkål og hvitløk utover i formen slik at det ikke ligger oppå hverandre. Press sitronsaften og fordel den i pannen. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano.

Plasser formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og søtpoteten har fått fin, gyllen farge. Grønnkålen kan bli litt mørk i kantene.

Server gjerne kyllingformen med fullkornris eller grovt godt brød.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

800 g kylling overlår
1 stk søtpotet
250 g grønnkål
Saften av 1 stk sitron
6 båter hvitløk
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
2 ts salt
1 ts kvernet pepper