Fremgangsmåte
Press frisk sitronsaft i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, salt og kvernet pepper.
Tørk av kyllingfileten og legg den i formen. Snu og vend på kyllingfileten i paprikablandingen og bruk en skje til å fordele noe av paprikaen på toppen.
Sett formen midt i ovnen og la den steke på 180 °C i ca. 20 minutter.
Serveres med byggris eller annet tilbehør etter ønske. Dersom du benytter byggris er ikke retten glutenfri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar.
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet av 150 g per stk.
2 stk sitron
2 ss solsikkeolje
2 stk finhakket rød paprika
2 ss tørket oregano
2 ts salt
1 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 233 kcal/ 86 kcal |
Karbohydrater | 4,5 g/ 1,5 g |
Proteiner | 37 g/ 13,5 g |
Fett | 6,5 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 1g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: