Kyllingsalat med avocado og cottage cheese

Lag en deilig og fristende salat som kan få frem mange sommerfølelser. Fyll den med alt som minner om solfylte stunder.

Kyllingsalat med avocado og cottage cheese

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 371 kcal
Karbohydrater 4 g
Proteiner 25 g
Fett 28 g *
- hvorav mettet fett 5 g
- enumettet fett 7 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del kyllingfileten i biter og stek den i panne med margarin eller smør. 

Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg alt på ett stort fat sammen med ruccula og alfa apirer.

Bland cottage cheese og pesto sammen. Hvis du bruker pesto på glass er det lurt å sjekke om den inneholder gluten. 

Server med brød. Dette kan sløyfes hvis det ønskes en glutenfri rett, eller eventuelt erstattes med glutenfritt brød.

Næringsberegningene inkluderer ikke brød og er beregnet med margarin.

* Fettinnhold og sammensetning vil variere mellom ulike typer pesto. Disse verdiene kan derfor variere noe.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

200 g kyllingfilet
1 ss margarin eller smør
150 g avokado
100 g reddik
50 g aspargestopper
250 g ruccula
20 g alfalfaspirer

Dressing

3 dl cottage cheese
6 ss pesto