Fremgangsmåte

Del kyllingfileten i biter og stek den i panne med margarin eller smør. 

Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg alt på ett stort fat sammen med ruccula og alfa apirer.

Bland cottage cheese og pesto sammen. Hvis du bruker pesto på glass er det lurt å sjekke om den inneholder gluten. 

Server med brød. Dette kan sløyfes hvis det ønskes en glutenfri rett, eller eventuelt erstattes med glutenfritt brød.

Næringsberegningene inkluderer ikke brød og er beregnet med margarin.

* Fettinnhold og sammensetning vil variere mellom ulike typer pesto. Disse verdiene kan derfor variere noe.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

200 g kyllingfilet
1 ss margarin eller smør
150 g avokado
100 g reddik
50 g aspargestopper
250 g ruccula
20 g alfalfaspirer

Dressing

3 dl cottage cheese
6 ss pesto

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 383 kcal/ 129 kcal
Karbohydrater 5 g/ 1,5 g
Proteiner 26 g/ 8,5 g
Fett 28 g/ 9,5 g*
- hvorav mettet fett 5 g/ 2 g
- enumettet fett 11,5 g/ 4 g
- flerumettet fett 9,5 g/ 3 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja