Fremgangsmåte
Begynn med å lage fullkornslefsene. Bland melet og saltet og rør inn olje og vann. Kna deigen godt sammen og del den i 6 emner. Trill emnene til runde boller og la dem hvile omdekket av et håndkle i en time.
Etter deigen har hvilt, kjevles emnene ut til runde lefser på et bord med litt mel. For best resultat kjevler du lefsene så tynne som mulig.
Lefsene stekes 1-2 minutter på hver side i en tørr stekepanne.
Skjær avokado i to og ta ut steinen. Del i strimler. Vask grønnsakene og skjær disse.
Smør et tynt lag med kremost på 4 av lefsene. Legg på fyll og rull sammen.
Tips! De resterende lefsene kan du gjerne fryse ned.
Ingredienser
4 personer
Fullkornslefser (ev. kjøpt)
(gir 6 stk.)
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, finmalt
1 ss rapsolje
1 dl vann
½ ts salt
Fyll
3 kyllingfileter
Salt og pepper
1 ss rapsolje
80 g Philadelphia lett kremost
2 avokado, strimlet
½ - 1 boks cherrytomater, båter
1 gul paprika, strimlet
1 pose ruccolasalat eller bladsalat
1 liten rødløk eller purre, strimlet
1 boks kidneybønner, avskyldte
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 515 kcal/ 120 kcal | 
| Karbohydrater | 27 g/ 6,5 g | 
| Proteiner | 43 g/ 10 g | 
| Fett | 24 g/ 5,5 g | 
| - hvorav mettet fett | 5 g/ 1 g | 
| - enumettet fett | 13 g/ 3 g | 
| - flerumettet fett | 4 g/ 1 g | 
| Kostfiber | 10,5 g/ 2,5 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Ja | 
| Laktose | Ja | 
Sist endret: , Publisert: