Fremgangsmåte

Dryss laksefileten med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter.

Skyll av saltet, tørk fisken og skjær den i porsjonsstykker.

Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Skjær løk, hvitløk og paprika i små terninger, og stek i smør til løken er blank og myk.

Rør inn tomater, tørket timian, paprikapulver, salt, tabasco og fiskebuljong.

La sausen koke forsiktig i 10-15 minutter, og jevn den med maisenna.

Smak om det trengs mer tabasco, sausen skal ha mye smak.

Legg laksestykkene i sausen og la trekke under lokk til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8 minutter.

Server med salat og ev. villris ved siden av.

Tips! Retten blir laktosefri hvis du erstatter smør/margarin med olje eller laktosefri margarin. Mange med laktoseintoleranse tåler også smør/margarin, da dette inneholder svært lite laktose.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.

Ingredienser

4 personer

600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ss salt, grovt
2 stk tomat
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk paprika, rød
2 ss smør eller margarin
½ ts timian, tørket
1 ts paprikapulver
1 ts salt
½ ts tabasco
2 ½ dl fiskebuljong

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 432 kcal/ 152 kcal
Karbohydrater 5 g/ 2 g
Proteiner 31 g/ 11 g
Fett 31 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 2 g
- enumettet fett 12 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 9 g/ 3,5 g
Kostfiber 2 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja