Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Skjær laksen i serveringsstykker.

Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.

Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.

Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.

Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.

Stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.

Server med lettrømme.

Næringsinnholdet inkluderer ikke lettrømme. Ønsker du en laktosefri rett kan du erstatte lettrømme med laktosefri lettrømme.

Tips! Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3 i uka - Norges Sjømatråd (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Sentralen

Ingredienser

4 personer

600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk rødløk
1 stk paprika, rød
½ stk purre
1 stk gulrot
½ stk squash, grønn
8 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
1 knivsodd timian
1 knivsodd oregano
Salt og pepper
Aluminiumsfolie

Tilbehør

Lettrømme

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 385 kcal/ 115 kcal
Karbohydrater 7 g/ 2 g
Proteiner 32 g/ 9,5 g
Fett 25 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 1 g
- enumettet fett 12 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja