Laks og pestomarinerte grønnsaker

Denne retten er en sikker vinner på tur enten du skal fyre bål eller har med primus. Bruk gjerne dine egne favorittgrønnsaker eller tilsett noe helt nytt i blandingen.

Laks og pestomarinerte grønnsaker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 580 kcal/
Karbohydrater 17 g/ 3,5 g
Proteiner 38 g/ 8 g
Fett 38 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 13 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 15 g/ 3 g
Kostfiber 8,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kutt opp grønnsakene i små biter hjemme. Jo mindre biter, jo raskere går oppvarmingen ute.
Du kan også bruke en blanding med frosne grønnsaker for å gjøre det enkelt.

Bål:
Pakk fisk og grønnsaker i porsjonspakker med aluminiumsfolie. Fisken trenger ofte litt lengre tid på bålet enn grønnsakene, så det kan være lurt å skille det i to pakker.
Smør folien med olje eller smør sånn at maten ikke brenner seg fast.
Krydre fisken med sitronpepper og bland grønnsakene med pesto før du lukker godt igjen og legger dem i bålglørne.
Følg med underveis, men fisken trenger ca 15-20 min til stekingen.

Primus:
Stek grønnsakene i en stekepanne til de er gjennomvarmet eller får den konsistensen du ønsker.
Legg dem til side i en boks med lokk for å holde på varmen.
Stek fisken til den er gjennomstekt, og krydre gjerne med sitronpepper mens den ligger i panna.
Når fisker nærmer seg ferdig kan du blande inn pestoen i grønnsaksblandingen.

TIPS: Bytt gjerne til de grønnsakene du liker best. 

Foto: Ragnhild Gjevre

Ingredienser

500 g laksefilet
2 store gulrøtter
1 søtpotet
1 brokkoli
½ blomkål
1 rødløk
2 fedd hvitløk
4 ss pesto
Sitronpepper
Olje til steking