Fremgangsmåte

Kutt opp grønnsakene i små biter hjemme. Jo mindre biter, jo raskere går oppvarmingen ute.
Du kan også bruke en blanding med frosne grønnsaker for å gjøre det enkelt.

Bål:
Pakk fisk og grønnsaker i porsjonspakker med aluminiumsfolie. Fisken trenger ofte litt lengre tid på bålet enn grønnsakene, så det kan være lurt å skille det i to pakker.
Smør folien med olje eller smør sånn at maten ikke brenner seg fast.
Krydre fisken med sitronpepper og bland grønnsakene med pesto før du lukker godt igjen og legger dem i bålglørne.
Følg med underveis, men fisken trenger ca 15-20 min til stekingen.

Primus:
Stek grønnsakene i en stekepanne til de er gjennomvarmet eller får den konsistensen du ønsker.
Legg dem til side i en boks med lokk for å holde på varmen.
Stek fisken til den er gjennomstekt, og krydre gjerne med sitronpepper mens den ligger i panna.
Når fisker nærmer seg ferdig kan du blande inn pestoen i grønnsaksblandingen.

TIPS: Bytt gjerne til de grønnsakene du liker best. 

Foto: Ragnhild Gjevre

Ingredienser

4 personer

500 g laksefilet
2 store gulrøtter
1 søtpotet
1 brokkoli
½ blomkål
1 rødløk
2 fedd hvitløk
4 ss pesto
Sitronpepper
Olje til steking

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 580 kcal/
Karbohydrater 17 g/ 3,5 g
Proteiner 38 g/ 8 g
Fett 38 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 13 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 15 g/ 3 g
Kostfiber 8,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei