Langstekt kylling - verdt å vente på!

Pleier du å steke en hel kylling på 200 grader i en time? Prøv i stedet å langsteke kyllingen, det er null jobb og jeg lover deg at du aldri, aldri vil se deg tilbake. Du trenger strengt tatt bare en stor økologisk kylling, en dyp gryte, salt og pepper og en ovn. Også må du ha god tid før maten må være ferdig, men du trenger ikke foreta deg særlig mye.

Langstekt kylling - verdt å vente på!

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 304 kcal/ 179 kcal
Karbohydrater 0 g/ 0 g
Proteiner 30 g/ 18 g
Fett 20 g/ 12 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 4 g
- enumettet fett 11,5 g/ 7 g
- flerumettet fett 5 g / 3 g
Kostfiber 0 g/ 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 grader. Klipp opp kyllingpakken, og la kyllingen gli ned i gryta. Pensle med litt olivenolje, salte og pepre, snu den med et par gafler, og gjenta prosedyren på andre siden.

Her kan du selvsagt legge til ulike kombinasjoner av krydder. Cumin, oregano og paprikapulver gir tacosmak. Knuste korianderfrø, cuminfrø og gurkemeie gir indiske toner. Bruk fantasien, og hva du har i krydderskapet.

Sett gryten inn i ovnen, uten lokk, og la den stå der i 6 timer. Da faller kjøttet av beina, så mørt og saftig som du aldri før har smakt det, og skinnet er sprøtt. Nedi gryta er det masse deilig sjy som du kan bruke som saus.

Server sammen med ratatouille eller lettstekte rosenkål med hvitløk. Eller velg ditt tilbehør etter ønske.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Restene etter middagen kan du bruke til å lage påleggsalat eller ha det i en salat til lunsj.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Marit Zinocker, fra bloggen Matlyst!. Foto: Marit Zinocker

Ingredienser

1 stor økologisk kylling (ca. 1 kg)
Salt og pepper
Litt olivenolje
Stor gryte som kan settes i ovn