Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Skjær fisken i serveringsstykker. Del brokkoli i små buketter og skjær gulrot i tynne staver.
Press saften av appelsin, kok opp, og kok brokkoli og gulrot i juicen i et par minutter.
Ta grønnsakene opp av juicen og legg dem i en smurt ildfast form. Ta vare på juicen.

Legg fiskestykkene over grønnsakene, og dryss over litt skall av appelsin og pepper.
Stek formen i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Skyll linsene godt og kok som anvist på pakken.

Saus
Kok inn appelsinjuicen litt og rør inn smøret, litt om gangen, til sausen tykner. Sausen må ikke koke.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server formen med sausen og lune linser.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

600 g torskefilet, lettsaltet
½ stk brokkoli
2 stk gulrot
3 stk appelsin
pepper

Saus
60 g smør
sitronsaft
smak til med salt og pepper

Tilbehør
Røde linser.

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 353 kcal / 78 kcal
Karbohydrater 20,5 g / 4,5 g
Proteiner 34 g / 7,5 g
Fett 13 g / 3 g
- hvorav mettet fett 8 g / 2 g
- enumettet fett 3 g / 0,5 g
- flerumettet fett 1 g / 0,3 g
Kostfiber 7 g / 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei