Linseburger

Et vegetarisk alternativ til vanlig burger. Like mettende og like god.

Linseburger

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 632 kcal/ 103 kcal
Karbohydrater 45 g/ 7,5 g
Proteiner 19,5 g/ 3 g
Fett 37 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1 g
- enumettet fett 20 g/ 3 g
- flerumettet fett 9 g/ 1,5 g
Kostfiber 18 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skyll linsene godt i vann, gjerne i et dørslag.

Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl litt.

Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper. La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.

Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne. Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 10 minutter.

Server linseburgere med skiver av avokado, tomatskiver og ruccola. Det kan også serveres grove hamburgerbrød eller råstekte poteter ved siden av.  Dette inngår ikke i næringsberegningen, og vil derfor øke næringsinnholdet.

Oppskrift er hentet fra Kristine Vinje. Foto: iStock

Ingredienser

250 g hermetiske røde linser
2 stk gulrot - skrelte
100 g skrelt knollselleri (sellerirot) i terninger
1 stk finhakket løk
1 ss olivenolje
Pepper
3 ss potetmel
1 stk egg
1 ss tomatpuré
2 ts røkt paprikapulver
1 ts hakket frisk timian
10 stk valnøttkjerner
1 ts spisskummenfrø
1 dl hakket bladpersille
Nøytral olje til steking

Tilbehør:

1 stor avokado
2 tomater
Et par håndfuller ruccolasalat