Linsecurry med kokosmelk

En enkel linsecurry med smak av India.

Linsecurry med kokosmelk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 416 kcal/ 89 kcal
Karbohydrater 27 g/ 6 g
Proteiner 13,5 g/ 3 g
Fett 26 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 19 g/ 4 g
- enumettet fett 3 g/ 0,7 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,3 g
Kostfiber 10,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og surr noen minutter i olje uten at det får farge.

Tilsett currypulver/paste (mengde varierer etter hvilken type du bruker og hvor sterkt du liker det), og gulrøtter og squash i terninger. La det surre noen minutter til. Ha deretter i hermetiske tomater og kokosmelk.

La koke på svak varme i ca. 5 minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp. Smak til med salt og pepper.

Dryss over fersk koriander og smak til med saft fra 1 – 2 lime, eller server med hakket koriander og limebåter ved siden av.

Tilbehør som fullkornsris, grove naanbrød, yoghurt/raita, mangochutney og en enkel, grønn salat smaker godt ved siden av.

Oppskriften er ikke laktosefri hvis du bruker yoghurt/raita. Yoghurt kan erstattes med laktosefri yoghurt.

Oppskrift er hentet fra Kristine Vinje. Foto: Getty Images

Ingredienser

1 løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili (uten frø eller ta de med hvis du liker det sterkere)
1 "tommel" fersk ingefær
2 gulrøtter
1 liten squash
Currypulver eller currypaste (her er det mange varianter med varierende styrke)
1 ss nøytral olje
2 bokser hermetiske linser, ca. 500 g
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
Salt, pepper (avhenger av currypulver/paste, noen har mer salt i seg enn andre)
Fersk koriander
Limebåter