Linsesuppe

Denne linsesuppen passer perfekt til en høstkveld, men er så god så bør nytes hele året. Suppen er mettende og full av næring.  

Linsesuppe

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 270 kcal
Karbohydrater 43 g
Proteiner 17 g
Fett 4 g
- hvorav mettet fett 0,2 g
- enumettet fett 1,5 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 9 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk i litt olje i en stor kasserolle i ca. 1 min. og tilsett tomatpure, eddik, sukker og krydder. Hvis du bruker ketchup trenger du ikke å tilsette eddik, søtningsstoff eller sukker.

Ha i kraft eller buljongvann, linser og hermetiske tomater. La det koke opp. La suppen småkoke under lokk i ca. 45 min. Smak ev. til med litt eddik, litt søtt og ev. mer krydder.

Hvis du vil redusere koketiden, kan linsene legges i kaldt vann ca. 1 time på forhånd. Hell av vannet før bruk. Du kan også bruke avskylte serveringsklare linser.

Tips! Server med et dryss av persille, en klatt kesam og gjerne med muslirundstykker (se egen oppskrift)

Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
1 ss raps- eller olivenolje
ca. 2 ss tomatpure (ev. ketchup)
½ ts chilipulver
1 ts paprikapulver
pepper
Ca. 1 l kyllingkraft eller 1 l vann og 2 buljongterninger (NB! Buljongen er ofte salt)
250 g røde linser
1 boks hermetiske tomater
persille, hakket
Ev. ½ ts eddik
Ev. ½ ts sukker/søtningsstoff strø