Fremgangsmåte

Skrell sjalottløk, skyll tomat og del squash i halve skiver.

Tre grønnsakene på spyd. Pensle med olje og strø på salt og pepper.

Grill spydene på middels sterk varme i ca. 5 minutter, mens du snur dem ofte.

Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på en side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Tips! Bruker du grillspyd av tre, bør de legges i vann en stund først, ellers kan de ta fyr.

Server biff og grønnsaksspyd med f.eks ris (gjerne fullkornsris, villris eller brun ris), eller annet tilbehør etter ønske.

Næringsinnholdet inkluderer ikke ris.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

4 stk (600 g) marinert biff av ytrefilet storfe 
8 stk sjalottløk
8 stk rød cherrytomat
8 stk gul cherrytomat
1 stk grønn squash
2 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk grillspyd

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 239 kcal/ 76 kcal
Karbohydrater 4 g/ 1 g
Proteiner 35 g/ 11,5 g
Fett 9 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 0,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 2 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei