Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Legg grovt salt i en ildfast form. Skrell og skjær selleriroten i store biter. Vask betene og behold skallet på. Om de er store så del dem i to. Legg sellerirotbiter og beter i den ildfaste formen og bak dem til de er møre - ca. 40 minutter.
Skrell betene. Skjær selleriroten og betene i skiver. Del soppen i fire og stek dem i en varm panne uten fett.
Riv grønnkålbladene av den tykkeste stilken i midten og legg dem over i kokende vann og kok i et halvt minutt. Skyll linsene under rennende kaldt vann. Skjær vårløken i tynne strimler.
Dander alt i 4 boller. Drypp over litt valnøttolje og balsamico rett før servering.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no.
Ingredienser
4 personer
2 stk chioggiabeter (polkabeter)
2 stk gulbete
½ stk knollselleri (sellerirot)
200 g grønnkål (4 blader)
12 stk aromasopp
160 g gule linser
½ bunt vårløk
4 ss valnøttolje
1 ss balsamicoeddik
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
| Energi/Kalorier | 230 kcal / 72 kcal |
| Karbohydrater | 29,5 g / 9 g |
| Proteiner | 8 g / 2,5 g |
| Fett | 11 g / 3,5 g |
| - hvorav mettet fett | 1 g / 0,3 g |
| - enumettet fett | 1,5 g / 0,5 g |
| - flerumettet fett | 7,5 g / 2,5 g |
| Kostfiber | 9,5 g / 3 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: