Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Legg grovt salt i en ildfast form. Skrell og skjær selleriroten i store biter. Vask betene og behold skallet på. Om de er store så del dem i to. Legg sellerirotbiter og beter i den ildfaste formen og bak dem til de er møre - ca. 40 minutter.

Skrell betene. Skjær selleriroten og betene i skiver. Del soppen i fire og stek dem i en varm panne uten fett.
Riv grønnkålbladene av den tykkeste stilken i midten og legg dem over i kokende vann og kok i et halvt minutt. Skyll linsene under rennende kaldt vann. Skjær vårløken i tynne strimler.

Dander alt i 4 boller. Drypp over litt valnøttolje og balsamico rett før servering.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no.

Ingredienser

4 personer

2 stk chioggiabeter (polkabeter)
2 stk gulbete
½ stk knollselleri (sellerirot)
200 g grønnkål (4 blader)
12 stk aromasopp
160 g gule linser
½ bunt vårløk
4 ss valnøttolje
1 ss balsamicoeddik

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 230 kcal / 72 kcal
Karbohydrater 29,5 g / 9 g
Proteiner 8 g / 2,5 g
Fett 11 g / 3,5 g
- hvorav mettet fett 1 g / 0,3 g
- enumettet fett 1,5 g / 0,5 g
- flerumettet fett 7,5 g / 2,5 g
Kostfiber 9,5 g / 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei