Middagsbolle

Buddhabolle eller hippiebolle er en ganske ny trend. Basisen er grønnsaker og en proteinkilde som bønner, linser eller andre gryn. Her får bakte beter og sellerirot selskap av linser som er proteinkilden i denne middagsretten.

Middagsbolle

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 230 kcal / 72 kcal
Karbohydrater 29,5 g / 9 g
Proteiner 8 g / 2,5 g
Fett 11 g / 3,5 g
- hvorav mettet fett 1 g / 0,3 g
- enumettet fett 1,5 g / 0,5 g
- flerumettet fett 7,5 g / 2,5 g
Kostfiber 9,5 g / 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Legg grovt salt i en ildfast form. Skrell og skjær selleriroten i store biter. Vask betene og behold skallet på. Om de er store så del dem i to. Legg sellerirotbiter og beter i den ildfaste formen og bak dem til de er møre - ca. 40 minutter.

Skrell betene. Skjær selleriroten og betene i skiver. Del soppen i fire og stek dem i en varm panne uten fett.
Riv grønnkålbladene av den tykkeste stilken i midten og legg dem over i kokende vann og kok i et halvt minutt. Skyll linsene under rennende kaldt vann. Skjær vårløken i tynne strimler.

Dander alt i 4 boller. Drypp over litt valnøttolje og balsamico rett før servering.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no.

Ingredienser

2 stk chioggiabeter (polkabeter)
2 stk gulbete
½ stk knollselleri (sellerirot)
200 g grønnkål (4 blader)
12 stk aromasopp
160 g gule linser
½ bunt vårløk
4 ss valnøttolje
1 ss balsamicoeddik