Nøttepanert laks

I denne oppskriften får laksen en herlig overflate med de søte smakene av koriander, mandler og sesamfrø, mens den syrlige vinaigretten utfyller smaken.

Nøttepanert laks

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 687 kcal / 168 kcal
Karbohydrater 7,5 g / 2 g
Proteiner 47 g / 11,5 g
Fett 53 g / 13 g
- hvorav mettet fett 9 g / 2 g
- enumettet fett 22 g / 5,5 g
- flerumettet fett 16 g / 4 g
Kostfiber 4,5 g / 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Grovhakk mandler og finhakk koriander. Bland mandler, koriander, sesamfrø og pepper, og varm det i en stekepanne. Ta nøtteblandingen ut av stekepannen og legg den ene siden av laksen ned blandingen.

Skjær laks i stykker som er ca. 3 cm bred og dryss over litt salt. Stek laksen i olje i ca. 3 minutter.

Vinaigrette
Skjær sopp i terninger og stek i smør til den er brun. Tilsett eddik og vann, og kok i 10 minutter. Kjør blandingen til en jevn saus i en blender. Varm småløk i vinaigretten.

Server nøttepanert laks med vinaigretten, småløk og cherrytomater.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (Tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Frea.

Ingredienser

800 g laksefilet, uten skinn og bein
1 dl mandler
3 ss koriander, frisk
4 ss sesamfrø
1 ts pepper, grovmalt
2 ss olje
salt

Vinaigrette
8 stk sjampinjong
1 ss margarin
1 dl eddik
3 dl vann
12 stk småløk

Tilbehør
Cherrytomat