Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 °C.
Skjær ørret i serveringsstykker, og dryss over salt, hvit pepper og rosépepper.
Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.
Stek i stekeovnen i 10–15 minutter.
Saus
Skjær paprika i terninger og surr møre i olivenolje.
Tilsett finhakket basilikum, rosépepper og fiskekraft, og kok inn til ca. to tredjedeler.
Rør ut maisennajevner i matfløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.
Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og eventuelt fullkornsris hvis ønskelig.
Næringsinnholdet inkluderer ikke ris.
Tips! Ønsker du å gjøre retten laktosefri kan du ersatte matfløte med laktosefri matfløte. Du kan også erstatte smør med laktosefri margarin. De fleste med laktoseintoleranse tåler derimot smør i små mengder, da det inneholder svært lite laktose.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Esten Borgos
Ingredienser
4 personer
700 g ørretfilet
1 ts salt
0,5 ts pepper, hvit
1 ts rosépepper
2 ts smør eller margarin
Saus
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, rød
1 ss olivenolje
3 ss basilikum, frisk
0,5 ts rosépepper
4 dl fiskekraft
2 ts maisennajevner, lys
1 dl matfløte eller Vita Hjerte'go matfløte*
Salt og pepper
Tilbehør
Ris
*Næringsinnholdet inkluderer matfløte.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 408 kcal/ 107 kcal |
| Karbohydrater | 5 g/ 1,5 g |
| Proteiner | 35 g/ 9 g |
| Fett | 27 g/ 7 g |
| - hvorav mettet fett | 7,5 g/ 2 g |
| - enumettet fett | 10 g/ 3 g |
| - flerumettet fett | 6,5 g/ 2 g |
| Kostfiber | 1,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: