Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C.

Skjær ørret i serveringsstykker, og dryss over salt, hvit pepper og rosépepper.

Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.

Stek i stekeovnen i 10–15 minutter.

Saus

Skjær paprika i terninger og surr møre i olivenolje.

Tilsett finhakket basilikum, rosépepper og fiskekraft, og kok inn til ca. to tredjedeler.

Rør ut maisennajevner i matfløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og eventuelt fullkornsris hvis ønskelig.

Næringsinnholdet inkluderer ikke ris.

 

Tips! Ønsker du å gjøre retten laktosefri kan du ersatte matfløte med laktosefri matfløte. Du kan også erstatte smør med laktosefri margarin. De fleste med laktoseintoleranse tåler derimot smør i små mengder, da det inneholder svært lite laktose. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Esten Borgos

Ingredienser

4 personer

700 g ørretfilet
1 ts salt
0,5 ts pepper, hvit
1 ts rosépepper
2 ts smør eller margarin

Saus
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, rød
1 ss olivenolje
3 ss basilikum, frisk
0,5 ts rosépepper
4 dl fiskekraft
2 ts maisennajevner, lys
1 dl matfløte eller Vita Hjerte'go matfløte*
Salt og pepper

Tilbehør
Ris

*Næringsinnholdet inkluderer matfløte.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 408 kcal/ 107 kcal
Karbohydrater 5 g/ 1,5 g
Proteiner 35 g/ 9 g
Fett 27 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 7,5 g/ 2 g
- enumettet fett 10 g/ 3 g
- flerumettet fett 6,5 g/ 2 g
Kostfiber 1,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja