Pai med revne rotgrønnsaker

Å nyte av sesongens råvarer er herlig. Her har vi brukt reven gulrot, sellerirot og kålrot i en deilig pai, men har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til.

Pai med revne rotgrønnsaker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 466 kcal/ 146 kcal
Karbohydrater 43 g/ 13,5 g
Proteiner 21 g/ 6,5 g
Fett 22 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 11 g/ 3,5 g
- enumettet fett 6,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen.

Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose.

Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete.

Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv.

Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

Lag eggestand og fyll mens paibunnen står i ovnen.

Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.

Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

Tips! Retten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri kesam og laktosefri melk. De fleste med laktoseintoleranse tåler smør og mozzarella, da det inneholder svært lite laktose. Dette er individuelt. Glutenfri blir retten hvis du bruker glutenfritt mel.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Hot Chocolate Media

Ingredienser

Paibunn:
60 g smør
1½ dl kesam mager
3½ dl hvetemel*
½ ts salt
3 ss vann

Eggestand:
4 stk egg
1½ dl melk
1½ dl kesam mager
½ dl reven mozzarella
Salt og pepper

Fyll:
3 dl reven gulrot
3 dl reven knollselleri (sellerirot)
3 dl reven kålrot

Til grønnsakpynten:
1 ts sitronsaft
1 ts rapsolje
Flaksalt

*Du kan erstatte halve mengden hvetemel med grovere mel, for å få mer fiber. Ev erstatte deler av hvetemelet med mandelmel for å redusere mengden karbohydrater.