Paprikakylling med asparges

Hvorfor ikke la grønnsakenes konge få ledsage kyllingfileten med muntert selskap av knasende cornflakes og syrlig rømme? Dette er en fabelaktig middag!

Paprikakylling med asparges

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 292 kcal
Karbohydrater 8 g
Proteiner 38 g
Fett 12 g
- hvorav mettet fett 4 g
- enumettet fett 5 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 0,7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Krydre kyllingfileten med salt, pepper og paprikapulver. Stek den i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

Skrell nederste del av aspargesene. Kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter til de er knapt møre (avhengig av størrelse). 

Server med lett salat.

Næringsberegningene inkluderer ikke salat. 

Tips! Ønsker du en laktosefri rett kan du bruke laktosefri lettrømme. For å få en glutenfri rett kan du kutte ut corn flakes eller bruke glutenfri corn flakes. 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 stk kyllingfileter
2 ts salt
1 ts pepper
4 ts paprikapulver
2 ss rapsolje til steking
16 stk grønn frisk asparges
4 ss lettrømme
8 ss corn flakes