Påskens alt-i-ett gryte

Når skiløypene og sola lokker vil vi bruke minst mulig tid på kjøkkenet. Begrenset med plass og kjeler, gjør også denne retten til super hyttemat! Alt gjøres klart i en stor jerngryte, gis et oppkok og settes deretter inn i ovnen et par timer, og er klar når sulten melder seg etter en tur.

Påskens alt-i-ett gryte

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 461 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 35 g/ 4 g
Proteiner 61 g/ 7,5 g
Fett 6,5 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,3 g
- enumettet fett 2 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,1 g
Kostfiber 8 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Del grytekjøttet i terninger og brun det raskt i kjelen. Ta ut kjøttet og surr finhakket løk og hvitløk i kjelen.

Ha kjøttet tilbake og bland inn 2 ss hvetemel, og 4 ss tomatpure. Krydre med litt salt og pepper, men vær obs på at buljongterninger ofte er tilsatt mye salt.

Ha i tørket timian og ca. 1 liter med kraft/buljong og kok opp.

Ha deretter i poteter, gulerøtter og persillerøtter, skrelte og delt i store, grove biter. Ha i laubærbladene.

Sett hele gryten med lokk inn i ovnen forvarmet til 150 grader og la den stå i minimum 2 timer, og gjerne 2 og en halv.

Tidsforbruk er aktiv tid!

Når gryta er klar, fisker du ut laubærbladene og smaker til med salt og pepper hvis det trengs.

Tips! I denne oppskriften er det brukt mørbrad. Høyrygg og bog kan også benyttes, men de har et litt høyere innhold av fett.

Tips! Hvis du ønsker en glutenfri rett kan du erstatte hvetemel med maizena utblandet i litt vann. 

Ingredienser

1 kg grytekjøtt av storfe i terninger (ev. lammekjøtt)
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ss hvetemel
4 ss tomatpuré
1 liter kraft/buljong
5 kokefaste poteter
5 gulrøtter
3 persillerøtter
1 ts tørket timian
2 laubærblad