Fremgangsmåte

Skrell potet og persillerot, og skjær dem i terninger. Fres hvitløk, løk, potet- og persillerotteringer i en kjele med olje til de er blanke, men uten at de tar farge.

Tilsett vann og buljongterninger, og kok grønnsakene møre.

Fjern grove stilker på persillen. Ha blad og mindre stilker i gryten og kok opp.

Kjør suppen glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt og kvernet pepper.

Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter.

Krydre med salt og pepper. Vend inn grovhakket persille og sitronskall.

Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.

Server gjerne med grovt brød.

Tips! Suppen blir laktosefri hvis du erstatter margarin med margarin uten melk. Mange med laktoseintoleranse tåler også margarin.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

4 personer

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss myk margarin til steking
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss grovhakket bladpersille
Skall av 1 stk sitron (kun det gule)

Persillesuppe

2 stk potet
2 stk persillerot
2 båt grovhakket hvitløk
½ stk grovhakket løk
1 ss olje til steking
12 dl vann
2 stk grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
100 g bladpersille
1 ts salt
½ ts kvernet pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 225 kcal/ 119 kcal
Karbohydrater 6 g/ 3 g
Proteiner 24 g/ 12,5 g
Fett 11 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1 g
- enumettet fett 5,5 g/ 3 g
- flerumettet fett 3 g/ 1,5 g
Kostfiber 2 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja