Ratatouille

Ratatouille er en tradisjonell fransk rett, basert på grønnsaker. I denne varianten er det tilsatt bønner for at retten skal berikes med protein. 

Ratatouille

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 210 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 25 g/ 6,6 g
Proteiner 10,5 g/ 3 g
Fett 5 g/ 1,3 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,1 g
- enumettet fett 2,5 g/ 0,7 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,4 g
Kostfiber 9 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens og kutt grønnsaker grovt. Finhakk hvitløken. Fres grønnsaker og hvitløk i en stekepanne med olje til de er møre. Skyv grønnsakene fra midten, og ha i tomatpuré. Fres tomatpuréen litt slik at råsmaken fjernes, se til at det ikke svir seg. Vend den så sammen med grønnsakene.

Ha i hakkede tomater, timian og rosmarin, stek videre i 5 minutter. Smak til med basilikum, salt og pepper. 

Ratatouille kan serveres alene som en smårett, eller sammen med grovt brød eller fullkornsris.

Tips! Hvis du ønsker å berike retten med kjøtt kan du tilsette kylling:

Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Se til at de er gjennomstekt.

Næringsinnholdet inkluderer ikke kylling.

Foto: Colourbox

Ingredienser

1 gul paprika
1 rød paprika
1 grønn squash
½ aubergine (kan sløyfes)
1 løk
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper
Ca. 150 g tomatpuré uten tilsatt salt
1 boks hermetiske tomater
1 ts timian
1 stilk rosmarin
Liten neve fersk basilikum (ev 2 ts tørket basilikum)
1 boks hermetiske bønner, avskylt