Rød linsesuppe med spekeskinke

Dette er en mettende og god suppe. Linser og byggryn gjør suppen næringsrik, mens spekeskinken gir den gode salte smaken.

Rød linsesuppe med spekeskinke

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 260 kcal
Karbohydrater 24 g
Proteiner 16 g
Fett 10 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 5,5 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 8 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hakk løken i små biter, og varm opp i en stor gryte sammen med presset hvitløk. Rør inn tomatpuré .

Ha i buljong og hakkete tomater. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og ev. andre krydder/urter.

Klipp spekeskinken i små biter og ha i suppen. La suppen koke på svak varme under lokk i ca. 30 minutter til linsene er møre og suppen er nokså tykk. Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha nedi mer buljong.

Rør inn sitronsaft og olivenolje før servering.

Tips! Bruker du hermetiske linser kan du redusere koketiden og tilføre linsene mot slutten. Suppen er klar når den har en litt tykkere konsistens.

Oppskriften er hentet fra www.bramat.no

Ingredienser

2 dl røde linser
1 dl byggryn
2-3 bokser hakket tomat
1/2-1 boks tomatpuré
1 løk
3-4 fedd hvitløk
1-2 ts chilipasta eller 1/2 chili
12 dl ferdig utblandet hønsebuljong
Saften av 1/2-1 sitron
100 g spekeskinke
Gjerne litt urter som feks timian og basilikum
2 ss olivenolje
Salt
Pepper